Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Bronie na perma.

Meszuge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiem ,że takich tematów jak ten było multum ale mam kilka pytań dotyczących permów w CA, ponieważ niedługo zamierzam kilka nabyć w sporych odstępach czasu. Zaznaczam ,że od razu perma kupuję a nie najpierw na tydzien ,żeby sprawdzić jak to "wali".

No więc tak, powiedzcie mi czym się co od czego różni i dlaczego jest lepsze niż reszta.

Najlepsza snajperka to jak słyszałem AW. Możecie mi powiedzieć czym się różni od bardzo podobnej Ghille, Subsonick, TPG1 PRO itd?

Najlepszy SMG to? Lubie P90 tr se ale nie można tego kupić nawet za nx jak na ten czas..

Najlepszy MG na FT?

Najlepszy AR to moim zdaniem CQB ale wszyscy wyzywają od noobów jak ktoś to ma i kosi.. Dodam ,że nie mam skilla do Valkirie , nie wiem jak wy tym możecie strzelać jak ma to taki a nie inny rozrzut?

Najlepszy pistolet za nx? Auto czy nie? Dlaczego ten?

Jaki jest najlepszy zestaw speca na FT?

Podajcie mi bronie z każdego rodzaju który tutaj wymieniłem za GP. Dla tych, którzy najbardziej pomogą oczywiście lajki lecą.

Opublikowano

Hmmmm to więc tak... Według mnie dla Ciebie <sądząc po tym jak piszesz> najlepszym zestawem moim zdaniem byłby :

AR- M416 CQB <nie sugeruj się tym że wyzywają od noobów - skoro ci się podoba to bierz śmiało> chyba że się tym przejmujesz to m6a2 STR albo m4a1 DW + full custom < obie niemal identyczne jak CQB ale nie tak hejtowane wśród wrogów

SMG - polecam ci p90 tr bo jest podobne do p90 tr se tylko ma mniej naboi , ale ja bym brał raczej UMP45 bardzo mi się ona podoba

SR - czy AW jest najlepsze? z tym się niezgodze - dla graczy którzy nie są zaawansowanymi snajperami i nie mają opanowanego QS bardziej radziłbym wybrać coś ze 100%celnościowo snajp tj. TPG-1 Pro lub DSR Subsonic :) mam AW i DSR Subsonic na perma i wiadome że DSR jest o niebo lepsze ale tak jak mówiłem - ja już mam zamiar wyuczyć się coś więcej niż tylko celowania dlatego gram AW bo ona wymaga więcej umiejętności i wprawy - na dodatek jest lepsza do Quick Scopa

Pistol - dla ciebie proponuje g18 Cobra - pistolen nr1 na chwilę obecną :)

MG- hmmm tego ci nie umiem doradzic ale to jest chyba najmniej istotne wyposażenie bo jest sporo dobrych i do siebie podobnych więc tu już ktoś inny niech ci doradzi:)

bez youtuba

Opublikowano

SMG? P90TR i UMP45 :) ump wolniejszy ale mocniejszy a tr jest najpopularniejsza wśród ludzi bo na 50naboi w magazynku i tłumik

AR? jeżeli wolisz coś z low recoilem to bierz m4a1 deser warrior i customiza walnij na x3+++ do tego scope i lepsze niż cqb

resztą broni praktycznie nie gram więc się nie będę wypowiadał ale polecam Ci też M4Super90 dla nobów ale broń jak miód ;D

2096247301.png

Opublikowano

1. AW bo jest dobra na QS jak i zarówno na dalsze odległości

2. Możesz kupić P90TR na perma w sklepie

3. MG hmm... Praktycznie wszystko MG są dobre...

4. AR jak ci nie pasuje gietka to weź M6A2 SRT ;)

5. G18 Cobra bo jest prawie jak SMG ;)

Opublikowano

Dzięki Panowie wyżej, proszę o dalsze informacje innych użytkowników, ponieważ to dosyć poważna sprawa :3. Btw. QS to jest?

Dodam ,że nie wiem co kupić jako pierwsze Snajperkę, AR, SMG czy może pistolet? w tej chwili mam troszkę ponad 10 tys nx, następne 5000 będzie co miesiąc , więc to troszkę zajmie.

Opublikowano

Chyba wiem ocb. z tym QS już bo widziałem już filmiki na JF. Mam 15 tyś nx dokładnie, następne 9k ładuje za miesiąc. Jakieś propozycje?

Opublikowano

1. Arctic Wolf i Ghillie to ta sama broń, różni się tylko wyglądem i tym że AW jest za NX, a Ghilldie za GP od rangi MAJ2.

Jedna z najbardziej pro snajperek w Combat Arms. Dobra celność, idealna do QS. Najlepsza na średni dystans.

Subsonic - futurystyczny wygląd (nie każdy taki lubi), świetna celność, idealna na duży dystans, trochę gorsza do QS od AW ale też dobra.

TPG-1 Pro ... CQB wśród snajperek - zbyt dobra że się tak wyrażę, każde dziecko z tym gra dlatego nie opłaca się kupować bo po co skoro można podnieść co 5m (grając Junka Sniper Only).

2. Najlepsze SMG wg. mnie to T2. Szybkostrzelność Miniguna, bardzo duży rozrzut ale idzie się przyzwyczaić, fajny wygląd.

Nie rozumiem osób które używają SMG jako głównej broni, SMG jest to broń typowo na małe mapy, a ludzie rushują tym np. na Snow Valley - FAIL !

P90TR SE leci m.in. z Myst-N i jest renewable. Jest to ulepszona wersja P90TR, jak dla mnie fajna zabawka ale bardzo obcykana już.

3. Najlepsze MG za NX to MG36, bo ma wbudowany Scope i używa się jej praktycznie tak samo jak G36E. Idealna na mały/średni dystans.

4. Najlepsza AR żeby nie wyzywali Cię od CQB Hero to M6A2 SRT. Wg. mnie 2x lepsza od CQB, dość popularna ale ciężko spotkać noobków z tym. Do tego Scope 5% za NX (5k NX na 90D) i broń rozwala system. Mogę Ci dać przetestować bo mam takiego perma.

5. Pistole za NX - Cobra, Auto + dobra celność.

6. Zestaw speca ? Raven + Slot B + Aid Kit + Minigun

Idealny zestaw na HQ FireTeam.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Opłaca mi się najpierw kupować g18 cobra na perma czy lepiej poczekać troszkę i dozbierać na początek na SR i AR?

Czy clanowa broń podobna do UMP , taka z tłumikiem i kolimatorem jest dobra? (Jestem w clanie 4lv) Nie pamiętam jej nazwy.

Opublikowano

Podstawa to dobra AR, później snajpa, a na końcu takie pierdoły jak Pistol, MG.

Offtop

Jak masz zamiar jechać na NX bez speca to kupuj Racon Vesta.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie: Ile muszę wydać nx ,żeby mieć rangę Grade (dostęp do serwera graczy korzystających z nx)?

Bywalec
Opublikowano

Rangę dostaniesz jak coś kupisz ;)

Ja miałem troche broni za nx w ręce i mogę ci polecić:

AR: CQB, a jeśli nie chcesz to Carbon 15. Bardzo fajna i podobna broń

SMG: MP5 MOD Mark II. Możesz kupić od rangi MP5SD6 ? Fajnie ci się gra? MP5 MOD jest lepsze ;)

SR: FR F2 - Tańsza od wszystkich snajperek o 5k nx na perma, a niczym nie ustępuje innym. AW jest nudne. Każdy to ma -.-

SG: M4 Super 90. Nie musisz przedładowywać tylko full auto 7 naboi. Dobra na bliskie dystanse.

MG: MG36. Czemu? Nie wiem, ale fajnie się gra :)

Pistolet: G18 Cobra. Bushmastera Type 97 nie kupuj. Gorszy jest.

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

Może głupie pytanie, kupiłem G18 cobra na perma żeby móc już wejść na serwer nx i szybciej expić. Jak użyć auto w niej? Nie doszukałem się tego, może jestem zwyczajnie tępy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...